Lazebnické nudličky Figaro
Lazebnické nudličky Figaro
Ingredience: 150 g hovězí roštěnky, 1 dl smetany, lžička drceného barevného pepře, 200 g nivy (kdo nemá rád nivu, může být i jiný sýr), cibule, sůl, olej, kapie, petrželka
Postup: Lehce rozklepeme plátek očištěné roštěnky, osolíme a orestujeme na pánvi s trochou oleje. K hovězím nudličkám přidáme nadrobno nasekanou cibuli a restujeme zároveň s masem. Cibuli nedáváme osmahnout dříve než maso, aby neztmavla, ale jen zesklovatěla. V průběhu restování posypeme maso s cibulí drceným barevným pepřem. Když je maso hotové, podlijeme ho smetanou a přidáme nastrouhanou nivu. Stáhneme plamen a necháme sýr rozpustit. Ozdobíme proužkem kapie a petrželkou. Podáváme s opečeným bramborem nebo hranolky, je-li libo i s rýží.